جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در بیمارستان مسیح دانشوری

اهدای عضو
اهدای عضو

اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در بیمارستان مسیح دانشوری : بیمارستان مسیح دانشوری یکی از بیمارستان‌های شاخص در پیوند اعضاست و نقش مهمی در زندگی بخشیدن به بیماران ایفا کرده؛ از ابتدای شروع به کار فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بالغ بر ۲۲۲۰ مورد مرگ مغزی به مرحله اهدای عضو رسیده.

اهدای عضو

اهدای عضو
اهدای عضو

به گزارش آماج : شاید سخت‌ترین تصمیم زندگی یک انسان، زمانی باشد که بخواهد رضایت بدهد تا قلب عزیزترین فرد زندگی‌اش در کالبد انسانی دیگر بتپد و اعضای بدنش، به فردی دیگر زندگی ببخشد؛ اما ایثار و فداکاری خانواده‌های ایرانی برای زندگی بخشیدن به هموطنان‌‌شان، در کنار تلاش متخصصان کشورمان باعث شده که نام کشورمان ایران، در صدر جدول پیوند و اهدای عضو خاورمیانه بدرخشد.

واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 1383 با هدف نجات جان بیماران نیازمند به عضو در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری شروع به کار کرده است.

این مرکز با تحت پوشش قرار دادن بیش از 6 میلیون نفر جمعیت استان تهران در 57 بیمارستان نقش پررنگی در ارتقای شاخص اهدا و پیوند اعضا ایفا کرده است به طوری که از ابتدای شروع به کار این واحد دانشگاه از سال 1383، بالغ بر 2220 مورد مرگ مغزی به مرحله اهدای عضو رسیده‌اند.

بیمارستان دکتر مسیح دانشوری یکی از بیمارستان‌های شاخص پیوند عضو ایران است و دستاوردهای چشمگیری در زمینه پیوند اعضا داشته است.

سالانه بین ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی رخ می دهد

رییس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سالانه ۵ تا ۸ هزار مورد مرگ مغزی در ایران اتفاق می‌افتد که در بیمارستان مسیح دانشوری تاکنون بیش از ۲۲۰۰ اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی انجام شده است.

مجتبی مخبر دزفولی با اشاره به ۶ میلیون تهرانی اهداکننده‌ عضو در این مرکز بیان کرد: از همان آغاز کار تاکنون در این مرکز بیش از ۲۲۰۰ اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی انجام شد که با اهدای ۱۹۲۹ کبد، ۳۶۲۹ کلیه، ۴۶۷ قلب، ۱۰۴ ریه، ۶۰ پانکراس، در مجموع ۶۱۸۹ بیمار در لیست انتظار با پیوند جانی دوباره یافتند.

وی در مورد فعالیت درمانی سال ۱۴۰۱ و ضمن تشکر از خانواده‌های جان‌آفرینان اعلام کرد: در این سال، تعداد ۱۱۵ اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده‌ که نتیجه‌ آن فراهم‌آوری ۲۵۱ عضو پیوندی در بازه‌ گسترده‌ سنی از چهار سال تا ۶۸ سال بوده‌ است.

دزفولی درباره تنوع فعالیت‌های انجام‌ گرفته در این واحد اظهار کرد: این واحد افزون بر انجام رسالت اصلی خود یعنی درمان و اهدای عضو، بخش‌های مختلفی از جمله آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دارد.

اهدای عضو
اهدای عضو

مخبر در مورد احتمال رخ‌ دادن وضعیت مرگ مغزی در طول زندگی افزود: مرگ مغزی یکی از معیارهای قطعی مرگ است که با آمار یک‌ درصد رخ می‌دهد.

رییس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ذکر این مطلب که سالانه ۵ تا ۸ هزار مورد مرگ مغزی در ایران اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: برای رسیدن به نقطه‌ مطلوب و نجات جان بیماران نیازمند به دریافت عضو، افزون بر تلاش این واحد، همکاری و همیاری بسیاری از دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی و عموم جامعه ضروری است.

وی به هدف‌گذاری ۲۵ اهداکننده به ازای هر یک‌میلیون جمعیت در سال ۱۴۰۲، در عین حال یکی از مهم‌ترین مسایل اهدای اعضا و نسوج پیوندی را ناآگاهی عموم جامعه، حتی کادر درمان از فرآیند آن دانست و اذعان داشت: اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی مراحلی دارد که متأسفانه ناآگاهی از آن گاهی باورهای غلطی را ازجمله خرید و فروش اعضا، تغییر شکل و تکه تکه شدن بدن پس از اهدای عضو در جامعه گسترش می‌دهد.

مخبر در ادامه با اشاره به تاریخچه‌ تشکیل واحدهای فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی بیان کرد: با تلاش و پیگیری دکتر ایرج فاضل و گرفتن استفتا از امام خمینی (ره) در ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۸، فعالیت این واحدها آغاز شد.

وی ضمن بیان شیوه‌ تأسیس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری کرد: این واحد واقع در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با هدف ارج نهادن به بینش و پیشتازی امام راحل (ره) در پاسخ به استفتای مذکور، وجاهت شرعی پیدا کرد.

رییس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر لزوم نام‌گذاری روزی با نام «اهدای عضو، اهدای زندگی» افزود: در اجرای مسؤولیت اجتماعی و حفظ سرمایه‌ انسانی، یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اقدامات برای ترویج فرهنگ اهدای عضو بیماران مرگ مغزی لزوم نام‌گذاری روزی در تقویم ملی کشور برای این مهم است.

اهدای عضو
اهدای عضو

مخبر با اشاره تاریخچه نامگذاری روز ۳۱ اردیبهشت ماه به نام «روز ملی اهدای عضو» گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده در نهایت در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با دفاع دکتر ولایتی از این پیشنهاد، روز ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو اعلام و در تقویم رسمی کشور نیز ثبت شد.

در پایان مخبر با معرفی سایت www.ehda.ir به برگزاری دوره‌های آموزشی برای کادر درمانی در بیمارستان‌های مختلف، صدور کـارت اهدای عضو برای متقاضیان، برگزاری غرفه‌های اطلاع‌رسانی در مورد اهدای عضو در نقاط مختلف کشور، اطلاع‌رسانی در شبکه‌های اجتماعی مختلف، حضور در صدا و سیما و نشست‌های علمی و فرهنگی متنوع به منظور ارتقای فرهنگ اهدای عضو اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 3 =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید