ماست انسان را از امراضی همانند اگزما و کهیر حفظ می کند و به علت داشتن فسفر تقویت کننده حافظه است.
در این بخش به شما آموزش می دهیم تا چطور یک ماست خوب و بدون مواد افزودنی درست کنیم.
زیرا ماست توانایی بدن را برای سوزاندن چربی ها تقویت کرده و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می کنند.
این مراحل برای درست کردن ماست 4کیلویی می باشد.
قدم اول:
شیر را روی اجاق گاز قرار بدید و زیر آن را کم کنید و بگذارید جوش بیاید و قل بزند از وقتی که شروع به قول زدن کرد 20 دقیقه زمان بگیرید تا قل بزنم.
خیلی از عزیزان به اشتباه 20 دقیقه را از گذاشتن شیر روی اجاق شروع می کنند این اشتباه است و ممکنه خطرناک باشد.
قدم دوم:
پس از 20 دقیقه جوشیدن، مقدار نصف لیوان شیر را بردارید(برای مایع زدن) از روی آن و بقیه شیر را به آرامی درون ظرفی که میخواهید در آن ماست بزنید بریزید و بگذارید کف روی آن بخوابه.
در این زمان یه پارچه کلفت پهن کنید و ظرف را وسط آن بگذارید.
** به هیچ وجه به شیر دست نزنید و هم نزنید**
قدم سوم:
شیر باید چن ساعتی بمونه تا حالت ولرم بشه. نکته قابل توجه این است که کی مایع بزنیم چجوری بزنیم که در قدم بعدی توضیح میدم.
در حال حاضر شیر باید ولرم مایل به گرم باشه طوری که انگشت کوچیک رو داخل ظرف میبرید قشنگ گرمای شیر حس بشه ولی نسوزه انگشت یعنی بتوانید انگشت رو بدون اینکه بسوزید توش نگه دارید.
زمانیکه شیر به دمای مورد نظر رسید اون نصف لیوان شیری که برداشتیم رو با ماست پرچربی که برای مایع برداشتیم مخلوط میکنیم.
قدم آخر:
بعد از مخلوط شدن نصف لیوان شیر و ماست پرچرب آن را به آرامی به شیر اضافه میکنیم.
نکته اول: اگر رویه ماست براتون مهم نیست مایه ماست را اروم اضافه کنید و 1دور آرام هم بزنید.
نکته دوم : اگر میخواهید شیر رویه ببندد به هیچ وجه مایع را درون ظرف هم نزنید و چون شیر تا بخواهد ولرم شود رویه بسته خیلی اروم کناره ی رویه را باز میکنیم و مایع را از کنار میریزم تا بره زیر.
***پس از ریختن مایع یک ظرف آبکش مانند روی ظرف بگذارید و روی آن حوله کلفت یا پتو بزارید تا خوب گرم بمونه اگر شیر گرماش از دست بره ماست نمیگیره و خراب میشه.
***مدت زمان نیاز بسته به شرایط دمایی محیط 4 الی 7 ساعت می باشد.
***پس از اتمام زمان خیلی با احتیاط حوله یا پتو رو کنار بزنید و به آرامی درون یخچال قرار بدید و بگذارید 24 ساعت در یخچال بماند سپس مصرف کنید.
اگر ماست نگرفت چکار کنیم؟
می توانید ظرف بزرگی تهیه کنید و داخل آن آب بجوشانید و وقتی خوب جوشید ظرف ماستی که نگرفته را درون آن آب جوش بگذارید و روی آن را بپوشانید ماست میگیرد ولی ممکنه آب بندازه.
چکار کنیم ماستمون سفت بشه؟
برای سفت شدن ماست می توانید شیر را بیشتر از 20 دقیقه بجوشانید. هرچی بیشتر بجوشد غلیظ تر می شود.
*** پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه شیر خشک و مواد دیگری نریزید***
علت اصلی آب انداختن ماست چیست؟
علت اصلی آب افتادن ماستتون زیاد بودن دمای شیر بوده یعنی داغ بوده و مایع زدید
چکار کنیم ماستمون ترش نشود؟
برای اینکار درون مایع ماستی که می خواهید داخل شیر بریزید یک قاشق غذاخوری شکر یا نمک اضافه کنید.
((اگر سوالی بود در کامنت بپرسید در اسرع وقت پاسخگو هستیم))
همچنین برای آموزش طرز تهیه پنیر مقاله زیر را میتوانید مطالعه کنید:
طرز تهیه پنیر خانگی
یک پاسخ
ماست من نگرفت اصلا فکر کردم بذارم یخچال میبنده با اینکه سرد شد بازم نبست همنجوری شیر به مزه ماست موند