جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نان سفید بخوریم یا نخوریم

نان سفید
نان سفید

نان سفید بخوریم یا نخوریم یکی از عادات غذایی غلط ایرانیان خوردن نان و برنج به مقدار زیاد است. کمتر غذای بدون نان یا برنجی در رژیم غذایی ما پیدا می‌شود و معمولا اعتقاد داریم که غذای بدون نان سیر نمی‌کند.

نان سفید

نان سفید
نان سفید

به گزارش آماج : با توصیه مکرر پزشکان، می‌دانیم که نان سفید در یک رژیم غذایی سالم جا ندارد و مدت زیادی است که بر مضر بودن آن پافشاری می‌شود. اما چرا؟ چرا نباید نان سفید بخورم؟ این ماده غذایی چه مشکلی برای من ایجاد می‌کند و چگونه بر سلامتی من تاثیر می‌گذارد؟

چرا نباید نان سفید بخورم؟

گفته می‌شود که احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌های غیر واگیردار، با افزایش مصرف نان سفید و خوردن بی‌رویه آن بیشتر می‌شود. سوال این جا است که نان سفید چه محتویاتی دارد و چه چیز موجب شده تا به تهدیدی برای سلامتی تبدیل شود؟ مادامی که به مصرف این ماده غذایی بپردازید، تمایل شما به خوردن آن بیشتر و بیشتر می‌شود. بله! نخستین دلیل برای سوال چرا نباید نان سفید بخورم؟ همین است. این ماده اعتیاد آور است. آرد سفید یا آرد بسیار تصفیه شده سازنده آن تقریبا هیچ ماده مفیدی ندارد و برعکس، پر از مواد قندی و مضر است.

ترکیبات نان سفید

مشکل نه تنها آرد سفید بیش از اندازه تصفیه شده و بدون سبوس و غلات مفید است، بلکه به نان‌های سفید و سرشار از نشاسته جوش شیرین یا سدیم بی کربنات اضافه می‌کنند تا فرایند تخمیر سرعت یابد و این آغاز قصه‌ای است که سر دراز دارد. اگر دقت کرده باشید نان سفید زود به زود کپک می‌زند و خراب می‌شود. علت این است که تخمیر به این شکل، هر چند سریع باشد، رشد کپک و قارچ را افزایش می‌دهد. چرا نباید نان سفید بخورم؟ نان سفید سبوس جو و گندم ندارد، چاودار نیست و هیچ ویتامین یا آمینو اسیدی به بدن اضافه نمی‌کند. این نان در بهترین حالت بی‌خاصیت است و در بدترین حالت به سلامتی ضرر می‌زند.

پوست گندم که به شکل سبوس درمی‌آید و با الک کردن از آرد جدا می‌شود دارای مواد مغذی بسیاری است. نان‌های چاودار سبوس، آمینو اسید و فیبر بسیاری در خود جای داده اند که برای بدن ضروری است و با نرسیدن روزانه آن به بدن موجب ایجاد بیماری‌های بسیاری می‌شود. پوست گندم نه تنها بدن را تغذیه می‌کند، بلکه موادی که بدن به خودی خود قادر به تولید آن‌ها نیست، همچون گلوتامیک اسید را به ان می‌رساند و فرایند تولید رادیکال‌های آزاد و آسیب به سلول‌های بدن را متوقف می‌کند. هیچ ماده‌ای بیش از گندم دارای گلوتامیک اسید نیست و کلیه گلوتامیک اسید موجود در گندم در سبوس آن نهفته است.

4589407
آرد سفید اکسیداسیون را افزایش می‌دهد و با تصفیه سبوس‌ها، تقریبا نشاسته خالص است! شاید رنگ آن روشن و زیبا به نظر برسد و یا مزه شیرین و دلچسب آن اعتیاد آور باشد، اما باید بدانیم که هیچ سودی برای ما ندارند و ممکن است مشکلات بسیاری رقم بزنند. چرا نباید نان سفید بخورم؟ فسفر و منیزیم، مواد معدنی حیاتی برای بدن در آرد سفید وجود ندارند. یک نان سالم، 15 الی 20 درصد سبوس دارد و از گندم خوب و بدون آفت تشکیل شده است. این نان دارای اجساد مخمرها بوده، با پروتئین‌های بسیار و ویتامین غنی شده است و یک غذای کامل محسوب می‌شود.

چرا نباید نان سفید بخورم؟

هضم نان سفید برای بدن سخت است. ذرات نشاسته نان سبوس‌دار و با تخمیر طبیعی به آسانی شکسته، پخته و هضم می‌شوند و بافتی نرم به نان می‌دهند که به راحتی جذب می‌شود. لذا باید به نان فرصت داد تا به آرامی تخمیر شود و حجم پیدا کند و طعمی شیرین پیدا کند. آن چه اکنون به نام آرد سفید از آن یاد می‌کنیم، آرد 18 تا 21 درصد سبوس گیری شده است که در واقع مصرف اصلی قنادی بوده و نباید در غذای اصلی مردم وجود داشته باشد.

سبوس فرد را تا طولانی مدت سیر نگه می‌دارد و گرفتن آن از نان موجب گرسنه شدن زود به زود و در نهایت چاقی است. چرا نباید نان سفید بخورم؟ ویتامین‌های گروه B در آرد سبوس‌دار وجود دارند و زمانی که نان سفید مصرف می‌کنیم، خود را از وجود آن‌ها بی‌بهره کرده ایم. جدا کردن سبوس از نان آن را به آلودگی‌های متعددی از جمله آلودگی فلزات سنگین، سرب، کادمیوم، آرسنیک، مواد سرطان‌زا، کپک زده و آلودگی آفلاتوکسین دچار می‌کند. این ماده گلوتن زیادی دارد.

ایندکس گلایسمیک نان سفید

شاخص قند خونی یا ایندکس گلایسمیک نان سفید بالا است. چرا نباید نان سفید بخورم؟ به همین دلیل! ایندکس گلایسمیک مقدار قندی را نشان می‌دهد که با مصرف کربوهیدرات‌ها در واحد زمان در بدن آزاد می‌شود. برای مثال، با خوردن نان سفید نه تنها باید منتظر عواقب طولانی مدت آن باشید، بلکه در لحظه افزایش قند خون را تجربه خواهید کرد. هر چه مقدار ایندکس گلایسمیک یک ماده بیشتر باشد، توانایی آن ماده در افزایش قند خون بیشتر است. قندهای ساده مانند قند و شکر شاخص قند خونی بالایی دارند. شیرینی خامه‌ای و نان حاوی آرد سفید نیز دارای ایندکس گلایسمیک زیادی هستند.
مواد با شاخص قند خونی زیاد خیلی سریع قند خون را بالا می‌برند، سیری زودرس ایجاد می‌کنند و سبب ترشح انسولین به مقدار بالا می‌شوند. بدن برای مبارزه با قند خون زیاد شروع به تولید انسولین بیش از حدی می‌کند و از این رو قند خون به شدت افت می‌کند. به همین دلیل فرد به سرعت احساس گرسنگی می‌کند و اگر دوباره نان سفید یا موارد مشابه را مصرف کند این چرخه ادامه می‌یابد. چرا نباید نان سفید بخورم؟ این نان شما را در معرض پرخوری و مصرف غذای بیش از حد قرار می‌دهد و افزایش وزن و چاقی را باعث می‌شود. چرا نباید نان سفید بخورم؟ از آن جایی که این ماده بر سیستم هورمونی فشار می‌آورد و ترشح انسولین را زیاد می‌کند، به مرور زمان، غده لوزالمعده را کم توان کرده و ترشح انسولین را با مشکل روبرو می‌کند. از این رو فرد به دیابت دچار می‌شود.

imauiges

بیماری‌های ناشی از سوء مصرف نان سفید

  • اضافه وزن و چاقی مفرط
  • دیابت و افزایش قند خون
  • افزایش فشار خون
  • یبوست، بواسیر و شقاق
  • ریزش مو و ابرو
  • سفید شدن موی سر
  • پوکی استخوان
  • سوء هاضمه دستگاه گوارش
  • عدم توانایی بدن در جذب کلسیم، آهن و روی
  • کم خونی
  • غلظت خون
  • انسداد عروق
  • سفت شدن دیواره رگ‌ها
  • سکته قلبی و مغزی
  • ضعف معده و عدم توانایی در هضم غذا
  • بیماری‌های کلیوی
  • انواع سرطان به ویژه سرطان کلون روده بزرگ
  • ایجاد بثورات و جوش و آکنه
  • خارش، حساسیت و التهاب
  • اختلال در متابولیسم کبد
  • و…

در انتها

حال که می‌دانم چرا نباید نان سفید بخورم؟ بهتر است آن را از رژیم غذایی خود حذف کنم و یا مصرفش را کاهش دهم. این ماده غذایی، برعکس نان‌های سنتی، بسیار چاق کننده و پر ضرر است و بیماری‌های بسیاری را به وجود می‌آورد. به سراغ غذاهای قابل هضم، دارای مواد مفید و شاخص گلایسمی کم بروید تا سالم بمانید و تغذیه بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید