ممنوعیت‌های غذایی در کودکان زیر یک‌سال

متخصص بیماری‌های کودکان ضمن تشریح ممنوعیت‌های غذایی در کودکان زیر یک‌سال گفت: بهره هوشی در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ۷‌.۵ امتیاز بالاتر از کودکانی است که شیرخشک مصرف می‌کنند.

به گزارش آماج به نقل بهداشت نیوز، ناصر کلانتری درباره ممنوعیت‌های غذایی در کودکان زیر یک سال اظهار کرد: کودکان قبل از یک سالگی نباید عسل بخورند زیرا خطر آلودگی به “بوتولیسم” وجود دارد همچنین کودک زیر یکسال نباید شکر بخورد زیرا در سال اول زندگی نباید ذائقه کودک با شکر و مواد شیرین آشنا شود؛ موادی که خطر خفگی دارد مانند حبه انگور نباید به کودک زیر یک سال داده شود.
مصرف شیر گاو در کودکان زیر یکسال مجاز است؟

وی ادامه داد: اسفناج، چغندر قند و شلغم و سبزیجات ریشه‌ای به دلیل محتوای بالای نیترات نباید در زیر یک سالگی به کودک داده شوند. نباید به کودک زیر یک سال شیر گاو را داخل شیشه و به صورت خالص به کودک داد اما می‌توان در قالب فرنی و پوره آن را برای کودکان پخت زیرا هنگام جوشیدن شیر، پروتئین‌ها تغییر کرده و احتمال حساسیت کودک نیز کم می‌شود.

چگونه بفهمیم کودک به غذایی حساسیت دارد؟

کلانتری افزود: در صورتی که غذای کمکی به تازگی برای کودک آغاز شده است؛ برای بررسی حساسیت کودک به ماده غذایی باید به کودک به اندازه یک قاشق چای‌خوری از غذا را داد و پس از 24 ساعت در صورت بروز استفراغ مکرر، اسهال حجیم و نفخ، صدای دو رگه و بثورات پوستی از دادن آن به کودک ممانعت کرد.

مصرف بی‌رویه مولتی ویتامین در کودکان ممنوع!

وی با انتقاد از مصرف بی‌رویه مکمل‌های ویتامینی برای کودکان گفت: مصرف بسیاری از مولتی ویتامین‌ها در کودکان به صورت بی‌رویه انجام می‌شود که حتی می‌تواند باعث بروز اختلال در رشد و تغذیه کودکان شود برای مثال مصرف بیش از حد ویتامین‌های محلول در چربی ممکن است باعث بروز مسمومیت و رسوب در بافت چربی و کبد شود. آنچه اهمیت دارد دریافت کافی ویتامین دی در کودکان است زیرا کمبود ویتامین دی یک مشکل همگانی است.

اثرات مثبت شیر مادر بر سلامتی کودک

این متخصص بیماری‌های کودکان درباره اهمیت مصرف شیر مادر متذکر شد: مطالعات نشان داده کودکانی که شیر مادر مصرف می‌کنند از سلامتی بیشتری برخوردارند بنابراین هیچ کس حق ندارد یک کودک را از شیر مادر محروم کند. از جمله فواید شیرمادر برای کودک این است که این شیر، تغذیه کامل برای کودک است و نوع چربی موجود در آن باعث تکامل مغز انسان می‌شود زیرا چربی‌های موجود در شیر مادر، مختص رشد و نمو انسان هستند و شیر هر گونه جانوری برای نوزاد همان گونه جانوری مناسب‌تر است.

وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد که مصرف شیر مادر در جهان باعث پیشگیری از مرگ سالانه 6 میلیون نفر از کودکان می‌شود.

کلانتری تصریح کرد:‌ اگر شیر مادر در هنگام تولد به کودک داده شود صرفاً روی دو سال اول زندگی اش اثرندارد بلکه تا آخر عمر سلامت او را تضمین می‌کند زیرا نحوه تغذیه در سال‌های اول زندگی، بر عملکرد سیستم متابولیسم بدن در سال‌های بعدی اثر می‌گذارد. اثبات شده کودکانی که شیر مادر می‌خورند در مقایسه با کودکانی که شیر خشک می‌خورند 15 برابر کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند و خطر بروز سکته‌های قلبی، فشار خون و آسم در کودکانی که شیر مادر می‌خورند بسیار کمتر از کودکانی است که شیر خشک مصرف می‌کنند.

بهره هوشی بالاتر در کودکان تغذیه شده با شیر مادر

دبیر اجرایی هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری این کنگره از تاریخ 10 تا 12 اسفند ماه سال جاری در تهران خاطرنشان کرد: کودک باید به مدت دو سال با شیر مادر تغذیه شود؛ هرچه شیر مادر طولانی‌تر مصرف شود فواید سلامتی بیشتری برای کودک دارد و بهره هوشی در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند 7‌.5 امتیاز  بالاتر از کودکانی است که شیرخشک مصرف می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید