جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بررسی مشخصات فنی هایما 7X

هایما 7X
هایما 7X

بررسی مشخصات فنی هایما 7X : مابین خودروهای آزمایشی مشاهده شده (احتمالا در مسیر شرکت ایران خودرو)، یک ماشین MPV یا مینی ون نیز به چشم می‌خورد که حضورش در بازار کشور بسیار جالب توجه خواهد بود چرا که این کلاس در بازار ما معمولا مشتری نداشته و کمتر کسی در حضور کراس‌اوورها، به یک MPV روی خوش نشان می‌دهد.

هایما 7X

هایما 7X
هایما 7X

به گزارش آماج : البته ناگفته نماند که 7X به عنوان یک خودرو پنج یا هفت نفره می‌تواند مورد استفاده روزانه خانواده‌های پرجمعیت قرار بگیرد.

مزایا و معایب

+ طراحی فضایی و خاص

+ لوکس‌گرایی نسبی داخل کابین

+ پیشرانه توانمند

+ قابلیت حمل پنج تا هفت سرنشین

+ آپشن‌های رفاهی و ایمنی قابل قبول

– تعلق به کلاس MPV

– محبوبیت کمتر MPV در برابر کراس‌اوور

مشخصات فنی

مینی‌ون یا همان MPV هایما با نام 7X، یک خودرو کاملا جدید است که تولید آن به سال ۲۰۲۰ باز می‌گردد. این خودرو در بازار چین با پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو ارائه شد اما برای بازار جهانی، یک پیشرانه ۱.۵ لیتری نیز برای آن در نظر گرفته شد.

اگرچه پیشرانه ۱.۶ لیتری برای خودرویی با این ابعاد مناسب‌تر است، اما در صورت عرضه در بازار ایران انتظار می‌رود ایران خودرو پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو انژکتوری نوع MPI (پاشش سوخت چند نقطه‌ای) با توان ۱۶۵ اسب بخار و گشتاور ۲۴۰ نیوتون.متری را برای بازار ایران مناسب‌تر بداند، چرا که این پیشرانه پیچیدگی سیستم انتقال سوخت تزریق مستقیم (GDI) پیشرانه ۱.۶ لیتری را نخواهد داشت.

از آن گذشته هیچ کس از یک خودرو کلاس MPV انتظار رفتار اسپرت ندارد و خودروسازی چون ایران خودرو بارها ثابت‌کرده است که در صورت سهولت در رویه عرضه خودرو، این خودروساز دولتی همواره گزینه ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر را برای بازار کشور انتخاب خواهد کرد.

با این وجود لازم به ذکر است که با وجود اختلاف حجم و اختلاف فنی میان دو پیشرانه، هر دو ستاپ از لحاظ آلایندگی یورو شش و گیربکس به کار رفته با یکدیگر مشترک است. از این رو اختلاف میزان مصرف سوخت متوسط میان آن‌ها در بیشترین حالت ممکن، به اندازه حدود ۰.۵ لیتر به نفع پیشرانه قدرتمندتر تزریق مستقیم ۱.۶ لیتری است.

هایما 7X
هایما 7X

مشخصات کلی

نوع موتور

بنزینی تزریق مستقیم
حجم موتور

۱.۶ لیتر

سیلندر / سوپاپ
۴ / ۱۶

تنفس موتور

توربو
قدرت
۱۹۵ اسب بخار

گشتاور

۲۹۳ نیوتن.متر
گیربکس
۶ سرعت اتوماتیک

محور محرک

دیفرانسیل جلو
شتاب

سرعت


مصرف سوخت
۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۶
فرمان
برقی

نوع بدنه

مینی ون/MPV
نوع رینگ
آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها
طول

۴۸۱۵ میلی‌متر

عرض

۱۸۷۴ میلی‌متر
ارتفاع
۱۷۲۰ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۸۶۰ میلی‌متر
وزن خالص
۱۶۷۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ تا ۷ نفر
ظرفیت صندوق

حجم مخزن سوخت

۵۵ لیتر
قطر رینگ
۱۷ تا ۱۹ اینچ (بر حسب سفارش)

آپشن ها و امکانات
کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

دارد
کنترل ایستایی در سربالایی
دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد
کنترل کشش
دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک
ندارد

سنسور جلو

دارد
سنسور عقب
دارد

رادار نقطه کور

دارد
رادار تغییر لاین
ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب
ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
ترمز کمکی
دارد

ترمز اضطراری

دارد
ترمز پارک برقی
دارد

اتولایت

دارد
چراغ روز
دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری
دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد
دوربین عقب
دارد

دوربین جانبی

ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه
ندارد

کیسه هوا

دارد
ورود بدون کلید
دارد

استارت بدون کلید

دارد
تهویه اتوماتیک
دارد

صندلی برقی راننده

دارد
صندلی برقی سرنشین جلو
دارد

گرم‌کن صندلی جلو


سردکن صندلی جلو

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل
دارد

پانوراما

دارد
سانروف
دارد

طراحی ظاهری

اگر احساس کردید در نگاه اول و از نمای نزدیک، 7X قصد گاز گرفتن شما را دارد، چندان بیراهه نرفته‌اید. بر اساس ادعا هایما، طراحی این MPV با همکاری موسسه طراحی مشهور ایتالیایی پینینفارینا (Pininfarina) انجام گرفته است. یعنی همان موسسه طراحی که طراحی حجم گسترده‌ای از محصولات برند پرآوازه فراری در سال‌های پس از دهه ۱۹۸۰ میلادی را عهده‌دار بوده است.

بررسی هایما 7x از نظر ظاهری

بعد از معرفی هایما 7x بهتر است نگاهی به طراحی ظاهری این خودرو داشته باشیم. طبق گفته شرکت هایما، خودرو هایما 7x در استودیو پینین فارینا ایتالیا و با نیم نگاهی به سبک طراحی قایق‌های تفریحی لوکس ایتالیایی طراحی شده است.

در نمای جلو هایما 7x جلوپنجره‌ای غول‌پیکر با حالت سه بعدی و خطوط عمودی را می‌بینیم که در ترکیب با چراغ‌های یکپارچه اما دو قسمتی، چهره‌ای گیرا و تاحدودی اسپرت به این قسمت بخشیده است.

نمای جانبی هایما 7x تاحدودی سادگی ذاتی خودروهای کلاس MPV را در خود دارد اما طرح جذاب و سایز بزرگ رینگ‌ها در کنار حالت شناور ستون C، این نما را از یکنواختی خارج کرده است.

در نمای عقب خودرو هایما 7x شاهد آن هستیم که طراحان با المان‌هایی مثل بال بالای شیشه، چراغ‌های دوتیکه با حالتی زاویه‌دار و رنگ آمیزی مشکی قسمت میانی درب صندوق بار (در همه رنگ‌های بدنه)، به دنبال اسپرت‌گرایی بوده‌اند.

هایما 7X
هایما 7X

طراحی 7X با الهام‌ از قایق‌های لوکس ایتالیایی و ترکیبی از طراحی مفهومی VF00 هایما انجام شده است که در سال ۲۰۱۸ و در نمایشگاه خودرو چین، در شهر پکن برگزار شده بود. با این وجود 7X برای خاص و منحصر به فرد جلوه کردن، قدم در مسیر درستی گذاشته است.

چراغ‌های جلو در ترکیب با جلوپنجره فرور رفته دندانه‌دار که بیشتر به دهان کوسه شباهت دارد تا قایق‌های ایتالیایی، حجم نمای جلو خودرو را بزرگ‌تر و عریض‌تر نشان می‌دهد. گلگیرهای جلو برجسته و ظاهری شبیه به ابرخودروهای دهه ۱۹۷۰ آمریکا دارند.

خط شخصیت جانبی خودرو بسیار نامفهوم و فضایی، از پشت چرخ‌های جلو تا امتداد برجستگی طاق گلگیرهای عقب ادامه پیدا کرده و به ناگه محو می‌شود. ستون‌های خودرو با داشتن رنگ مشکی، خود را از سقف خودرو جدا کرده در حالی که ستون D (ستون چهارم از جلو) با برشی جالب به سمت بدنه متمایل شده است.

ترکیب انتهایی خودرو با استفاده از تریم مشکی پیانویی مانند، خود روایتی به واقع متمایز است. به صورت کلی، نمای خارجی 7X هیچ سبک طراحی بخصوصی را دنبال نمی‌کند.

استفاده جزئی اما ملموس از تزئینات کرومی در کنار تزئینات مشکی براق پیانویی در نمای خارجی یک خودرو آن هم از کلاس MPV، صحنه‌ای نیست که هر روزه با آن مواجه باشیم. در نتیجه در صورت ورود 7X به بازار کشور، این خودرو بدون تردید یکی از منحصر به فرد‌ترین خودروهای بازار پر از چینی کشور خواهد بود که شناسایی آن مخصوصا در روز کار دشواری نیست.

طراحی داخلی

خوشبختانه نمای داخل خودرو جلوه‌ای معقول و منطقی‌تر به همراه دارد که بیشتر به سمت و سوی لوکس‌گرایی معطوف است تا خاص‌گرایی. استفاده بسیار گسترده از روکش چرمی در نمای داخلی، روی داشبرد، رودری‌ها و صندلی‌ها، به کارگیری سیستم نمایشگرهای ترکیبی مولتی مدیا و نشانگرهای پشت فرمان با الهام از محصولات اخیر مرسدس بنز (چیزی شبیه به فونیکس تیگو ۸ پرو)، غربیلک فرمان دو نقطه اتصال، کنسول میانی کشیده، تریم تزئیناتی آلومینیومی و سقف پانوراما، اندکی برای بیننده گیج‌کننده خواهد بود چرا که در عین زیبایی، الزاما تناسب و همانگی خاصی میان این اجزا وجود ندارد.

بسیار بعید است که ایران خودرو تمایلی برای عرضه نسخه تریم دو رنگ داخلی 7X در بازار کشور داشته باشد. از سوی دیگر به دلیل عدم حضور رقیب دیگری از کلاس MPV در بازار ایران، 7X اگر قرار باشد بفروشد، با تریم داخلی تک رنگ نیز مشتری خواهد داشت.

downloakkd
سخن نهایی

7X یک خودرو مینی‌ون یا یک MPV است. عدم محبوبیت MPVها در بازار ایران به هیچ عنوان موضوع جدیدی نیست. به عبارت بهتر، ایرانیان به همان دلیل از خرید MPV‌ها سر بازمی‌زنند که آمریکایی‌ها به دلیل وجود کلاس زیباتر و کاربردی‌تر کراس‌اوور!

حالا بازار کشور مملو از کراس‌اوورهای متنوع (بعضا با قابلیت حمل هفت نفر) است که از دیدگاه کاربری با قرارگیری میان دو سگمنت سدان و شاسی بلند، وظایف خود را بهتر از یک MPV انجام می‌دهند. حتی اگر دو دیفرانسیل و دارای کوچک‌ترین قابلیت آفرود نیز نباشند. با توجه به تازه وارد بودن این خودرو در کشور، هنوز مشخض نیست که برای خرید خودرو چه مقدار هزینه لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید