تولید و توسعه نانوفیلتر شیرابه توسط دانش بنیان‌ها

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از موفقیت متخصصان این شرکت در تولید و توسعه نانوفیلتر شیرابه خبر داد.

به گزارش آماج به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سینا مالکی دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف گفت: در سال ۱۳۹۲ با توجه به تجارب قبلی در دانشگاه صنعتی شریف، این مجموعه را با محوریت فعالیت‌های غشایی بنیان کرده و پس از یک سال توانستیم به عنوان شرکت دانش‌بنیان نوپای ثبت شویم. پیرو فعالیت‌های ذکر شده، در سال ۱۳۹۴ همکاری‌های شرکت با واحدهای پتروشیمی شروع شد و در همان سال قراردادی را در زمینه تصفیه شیرابه تهران انعقاد کردیم که به اصلاح سیستم‌های غشایی موجود منتهی شد.

وی اضافه کرد: پیرو همین فعالیت‌ها شرکت در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ خط تولید نانو فیلترهای خود را تأسیس و همکاری‌های گسترده‌ای را با شرکت‌های زباله‌سوز و تصفیه شیرابه شروع کرد. در ادامه در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ احداث تصفیه خانه‌های نوشهر، ساری و تهران ۲ را به دست گرفتیم و در حال حاضر نیز با شرکت کاله و غنچه در پرستینگ موادغذایی و جداسازی لاکتوز و فسفاتیدیل همکاری داریم و فعالیت با شرکت‌های دارویی را هم شروع کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت سپنتا پلیمر شریف در پاسخ به این سوال که آیا شرکت‌های مشابهی نیز وجود دارند که فعالیت‌های این مجموعه را انجام دهند یا خیر، افزود: اگرچه شرکت‌های مشابه وجود دارند اما نوع فعالیت ما را انجام نمی‌دهند، در واقع چیزی که ما را متمایز می‌کند، این است که آنها عمدتاً یک بخش دانشگاهی دارند که ممکن است بالای ۸۰ درصد مدیریت و فعالیت‌های آن شرکت در حوزه همان دانشگاه‌ها تعریف شود، اما شرکت ما در همین حجم فعالیت در حوزه‌های صنعتی و به‌طور مستقیم با خود کارخانه‌ها در ارتباط است و معضلات آنها را با دانشی که کسب کرده، رفع می‌کند. در واقع در مدت فعالیت خود شرکتی را ندیدم که معادل ما محصول مشابهی را به مشتریان عرضه کرده باشد، البته برخی محصولات مانند دستگاه اسمز معکوس و شیرین‌کننده‌های آب هستند که در بعضی مجموعه‌ها تولید می‌شوند، اما اینکه بتوانند فعالیت جداسازی پروتسینگ یا تصفیه فاضلاب‌های صنعتی و پیچیده را با غشا انجام دهند، ندیده‌ام.

مالکی در ادامه تصریح کرد: پیمودن این مسیر قریب به ۱۰ سال زمان برده و به صورت یکباره‌ نبوده است. ما در ابتدا بر روی تولید ممبران‌ها تمرکز و بعد به سمت ممبران‌های تخصصی سوق پیدا کردیم و در حال حاضر نیز خدمات‌رسانی به کارخانه های بزرگ را انجام می‌دهیم.

این فعال حوزه فناوری درباره‌ مهمترین دستاوردهای مجموعه خود خاطرنشان کرد: «جلب اعتماد شرکت‌های بزرگ مهمترین دستاورد ماست، کمااینکه با انعقاد برخی قراردادها توانستیم برای مثال برای شرکت کاله فیلتری را تامین کنیم که معادل شرکت کخ آمریکاست. در واقع محصول ما را با محصول شرکت کخ تست کردند و به عنوان یک مصرف کننده که کاملاً بر اساس دیتاهای مهندسی پذیرش کالا می‌کند، آن را به تأیید رساندند. مورد بعدی نیز افرادی هستند که در کنار ما پرورش پیدا می‌کنند و دستاورد این مجموعه به حساب می‌آیند.

وی در ادامه درخصوص حجم اشتغالزایی صورت گرفته در مجموعه خود، گفت: افراد شاغل در مجموعه بین ۷ تا ۱۰ نفر به صورت ثابت هستند که البته رنج آن ممکن است تغییر کند. حدود همین تعداد نیز به صورت غیرمستقیم و پروژه‌ای با ما کار می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 13 =

آخرین اخبار