تعطیلی شنبهها به کجا رسید؟ در ایران، تعطیل کردن شنبه بهجای پنجشنبه مخالفانی دارد که وجود جمعآوری ۱۲۰ امضا در مجلس، هنوز نمیتوان روی قطعی بودن این تعطیلی امیدوار بود.
تعطیلی
به گزارش آماج : عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با یادآوری جمعآوری ۱۲۰ امضا برای در اولویت قرار گرفتن بررسی موضوع افزایش تعطیلات پایان هفته، ابراز امیدواری کرد که بتوان تعطیلات کشور را افزایش داد تا تعامل اقتصادی با دنیا نظم بیشتری بگیرد.
محسن پیرهادی که یکی از طرفداران تعطیلی شنبه بهجای پنجشنبه است، گفت: نگاه دولتیها بر این بود که برای افزایش روزهای تعطیل پنجشنبهها را که در کشور ما تقریباً نیمه تعطیل است و تکلیف آن چندان مشخص نیست در کنار جمعهها تعطیل رسمی اعلام کنند.
در حقیقت، اگر در ایران، پنجشنبههای نیمه تعطیل بهطور کامل در کنار جمعهها تعطیل رسمی اعلام شود، تعطیلات پایان هفته به دو روز خواهد رسید؛
اما واقعیت این است که در بیشتر دنیا شنبهها و یکشنبهها تعطیل رسمی است و اگر پنجشنبه و جمعه نیز در ایران تعطیل باشد، عملاً زمان قطع ارتباط ما و جهان به ۴ روز میرسد؛ درحالیکه با جایگزینی شنبه بهجای پنجشنبه، یک روز از این وقفه کاسته خواهد شد.
پیرهادی به اشاره به اینکه مجموعه تعطیلات جمعهها و سایر تعطیلات مناسبتی در ایران ۷۹ روز است، گفت: این تعداد با احتساب یک روز تعطیلی بیشتر به ۱۲۵ روز میرسد که تقریباً با معدل تعطیلات دنیا بهنوعی برابر است؛ اما در جنس تعطیلات با معدل دنیا فاصله داریم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین به تشریح مصوبه این کمیسیون برای تغییر در ساعت کار کارکنان اداری منطبق بر لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت و گفت:
دولت در لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری آورده بود که ساعت کاری هفتگی کارکنان دولت از ۴۴ ساعت به ۴۲.۵ ساعت کاهش پیدا کند. کمیسیون اجتماعی این موضوع را اصلاح کرد بدین گونه که ساعت کار هفتگی ۴۰ ساعت شود.
اسماعیلی توضیح داد: شرایط هم بدین گونه است که دولت نمیتواند بیش از پنج روز در هفته را به عنوان روز کاری در نظر گیرد. لذا پنج روز در هفته به عنوان روز کاری و هر روز هشت ساعت تعیین میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی در پایان بیان کرد: اینکه ساعت شروع و پایان کار چطور باشد در اختیار دولت است و تنها باید هشت ساعت کار در روز رعایت شود. مثلا دولت میتواند در استانهای گرمسیر ساعت کاری را زودتر شروع کرده و در استانهای سردسیر ساعت کاری را دیرتر آغاز کند.
کشورهای عربی جنوب خلیجفارس که از سال ۲۰۰۸ تعطیلات خود را به سمت شنبه بردهاند و حتی افغانستان نیز که مراوده کمتری با بازارهای جهانی دارد، از سال ۱۳۸۹ تعطیلی خود را از پنجشنبه به شنبه تغییر داده است. در ایران اما، تعطیل کردن شنبه بهجای پنجشنبه مخالفانی دارد که وجود جمعآوری ۱۲۰ امضا در مجلس، هنوز نمیتوان روی قطعی بودن این تعطیلی امیدوار بود.