کشف مهم در غرب ایران باستانشناسان در کاوش اضطراری اخیرِ تپه تیلینۀ کرمانشاه به آثار بااهمیتی از دورۀ آغاز عیلامی دست یافتند که در نوع خود در غرب ایران بیمانند است.
کشف
به گزارش آماج : شکوه خسروی، سرپرست هیأت باستانشناسی تپه تیلینه در کرمانشاه با اعلام این خبر، گفت: با توجه به تخریبهای گسترده در این تپه و خاکبرداریهای انجامشده در سالیان طولانی در این مکان و بویژه اهمیت یافتههای سطحی آن برای درک وضعیت منطقه در اواخر هزارۀ چهارم پیش از میلاد، کاوش اضطراری این محوطه آغاز شده است.
این باستانشناسی ادامه داد: در این کاوشها علاوهبر قطعات سفال، تاکنون شماری پیکرک گلی حیوانی، اشیاء شمارشی و مجموعۀ بسیار بزرگی از اثر مُهرهای گلی کشف شده است که به فرهنگ آغاز ایلامی (عیلامی) تعلق دارد.
خسروی با اشاره به اینکه این یافتهها نخستین مواد باستانشناختی این دوره در غرب زاگرس مرکزی هستند و تغییرات بنیادی در شناخت و دانش ما درباره وضعیت غرب ایران در هزارۀ چهارم پیش از میلاد به وجود خواهند آورد، اظهار کرد:
در این کاوش شمار زیادی قفل گلی دَر، صدها قطعه پلمب ظرف و یک مهر استوانهای نیز به دست آمد که نشان میدهد «تپه تیلینه» در دورۀ آغاز ایلامی (عیلامی) یک مرکز اداری برای ساماندهی امور اقتصادی و مبادلاتی بوده است.
این دانشآموختۀ دکتری باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس و استاد مدعو گروه باستانشناسی دانشگاه رازی با بیان اینکه این کاوش با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد، گفت: امیدواریم با ادامۀ کاوشها، اطلاعات بیشتری درباره ماهیت و تاریخ مطلق استقرار در محوطه به دست آید.