ریزش مو بعد از زایمان

ریزش مو
ریزش مو

ریزش مو بعد از زایمان : اکثر خانم‌ها طرفدار موهای بلند هستند و تلاش زیادی برای حفظ سلامت موهای خود می‌کنند. رسیدگی به موها دلیل مهمی برای زیبایی و جذابیت موها است؛ اما متاسفانه کافی نیست. گاهی اوقات عواملی مانند بیماری، عوارض دارو، وراثت و تغییرات هورمونی منجر به ریزش مو می‌شوند که کنترل آن بسیار دشوار است.

ریزش مو

ریزش مو
ریزش مو

به گزارش آماج : همچنین https://aamaaj.ir/تولد-دوقلو-سه-قلو-و-حتی-دقلوها/زایمان در اکثر مواقع ریزش مو را به همراه دارد و سبب می‌شود که فرد پس از آن با چنین مشکلی مواجه شود و به دنبال دلیل و درمان بگردد. روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان موضوعی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم و بیشتر با آن آشنا شویم.

 

روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان

یکی از مشکلات معمول در میان زنانی که به تازگی زایمان کرده اند ریزش مو است. این واقع نه تنها موهای سر، بلکه موهای کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد نگرانی می‌شود. اما چرا؟ آیا این مسئله نگران کننده است؟ روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان چیست؟

علت ریزش مو بعد از زایمان

پیش از پرداختن به روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان باید بدانیم که این اتفاق چه دلیلی دارد و چگونه رخ می‌دهد. ریزش مو پس از زایمان طبیعی است و برای بیشتر افراد اتفاق می‌افتد. این نوع از ریزش مو، ریزش موی مفرط نام دارد و دلیل اصلی آن پایین آمدن سطح استروژن نسبت به زمان بارداری است. در واقع ریزش مو بعد از بارداری، ریزش موی واقعی نیست و موقتی است. هنگامی که با چنین حقیقتی روبرو باشیم می‌فهمیم که به روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان نیازی نداریم چرا که بدن ما خود با شرایط هماهنگ می‌شود و به حالت گذشته بازمی‌گردد.

بیشتر زنان پس از گذشت یک سال از تولد فرزند خود، درمان ریختن موهای خود را تجربه می‌کنند، بی آن که از روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان استفاده کرده باشند. مادرهای زیادی نیز زودتر از زمان گفته شده به حالت طبیعی خود برمی‌گردند.

مو در بارداری

ریزش مو
ریزش مو

برای فهم بهتر علت این واقعه، باید دقت کنیم که تغییرات هورمونی مربوط به دوره بارداری باعث افزایش ضخامت، جلا و پرپشتی موها می‌شود و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. به این معنی که در این دوران، موهایتان نمی‌ریزند و از همیشه مستحکم‌تر و حجیم‌تر اند. البته که بارداری نمی‌تواند جلوی خشکی موها را بگیرد و تنها سبب افزایش تارهای آن و کیفیتشان می‌شود. این موارد باعث می‌شوند که فرد تصور کند که در دوران بارداری خود، موهایی احیا شده به دست آورده و از شر مشکلاتی مانند ریزش و نازکی بود خلاص شده است؛ در حالی که تمامی این‌ها مربوط به تغییرات هورمونی و موقتی است.

پس از زایمان، هورمون‌ها به حالت نرمال خود بازمی‌گردند و دیگر خبری از استروژن بیش از حد نیست. به همین دلیل، موهایی که در دوران بارداری ریخته نشده بودند و ریزش طبیعی روزانه را به تاخیر انداخته بودند به یکباره شروع به ریختن می‌کنند و این ریزش، فرد را نگران می‌کند. روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان شاید مقدار ریزش را کم کند اما آن را از بین نمی‌برد. اگر فرد دقت کند می‌بیند که ریزش موی روزانه او در دوران بارداری متوقف شده بوده و پرپشتی موها حالت طبیعی نداشته است.

سطح بالای استروژن همان دلیلی است که جلوی ریزش موها در بارداری را می‌گیرد. بعد از بارداری و وقتی هورمون‌ها به حالت طبیعی خود برمی‌گردند، ریزش مو برمی‌گردد و فرد به روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان نیاز پیدا می‌کند.

تلوژن افلی ویوم

تلوژن افلی ویوم واقعه‌ای است که طی آن مقدار زیادی از موها در وارد مرحله تلوژن یا فاز استراحت رشد مو و ریزش مو می‌شوند. در این وضعیت موهای مرده و کهنه شده که زمان زیادی روی سر بوده اند، باید از بین بروند تا سر بتواند صاحب موهای جدید باشد. اتفاقات بسیاری همچون بارداری تلوژن افلی ویوم را رقم می‌زنند. این مشکل پس از گذشت 3 ماه از عامل پدید آمدنش خود را نشان می‌دهد و به همین دلیل است که زنانی که به تازگی زایمان کرده اند پس از 3 ماه متوجه ریزش مو می‌شوند و به دنبال روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان می‌گردند.

اگر ریزش بیش از یک سال طول کشید چه کار کنیم؟

اگر ریزش مو بعد از بارداری بیش از یک سال به طول انجامید لازم است که به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر زنان، ریزش موی مفرطی که حدود 3 ماه پس از زایمان شروع شده بود، پس از تولد یک سالگی فرزندشان به پایان می‌رسد. روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان در موقعیتی که ریزش موی شما از بین نرود تنها توسط پزشک تشخیص داده می‌شود. فرد باید حجم و پرپشتی موهای پیش از بارداری خود را به دست آورد چرا که ریزش موی پس از زایمان موقتی است. پزشک پوست و مو باید علت ریزش مو را تشخیص دهد و بر اساس آن دارو تجویز کند.

در هر حال نگران نباشید و بدانید که چنین مشکلی باعث از بین رفتن کل موهای شما نخواهد شد. در ضمن، زمان بهبودی موها در هر فرد متفاوت بوده و بین 6 ماه تا یک سال شناور است.

کنترل ریزش مو بعد از بارداری

2b17e0
ریزش مو بعد از بارداری متوقف نمی‌شود و برای بازگشت به روند طبیعی باید اتفاق بیفتد، به همین دلیل نمی‌توانیم از روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان صحبت کنیم. این روش‌ها در واقع ریزش مو را کنترل می‌کنند و آن را کاهش می‌دهند یا ثابت نگه می‌دارند. روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان به ما می‌گوید تغذیه خانمی که زایمان کرده از جمله مهم‌ترین معیارهای حفظ سلامتی او است. تغذیه مناسب موها را سرحال نگه می‌دارد و ریزش بیش از حد را از بین می‌برد. فرد باید به قدر کافی پروتئین و آهن بخورد و مراقب خود باشد. همچنین ریزش ممکن است علل دیگری همچون بیماری داشته باشد که با بیش از حد بودن و مراجعه به پزشک مشخص می‌شود. اختلالات تیروئید و… از جمله دلایل ریزش مو هستند.

روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان این است که از محصولات مراقبت از موی مناسب استفاده کنید. برای مثال ماسک موی مناسبی تهیه کنید و به وجود پروتئین در شاموی خود دقت نمایید. محصولات حجم دهنده گزینه مناسبی برای شما هستند، هر چند تاثیری دائمی ندارند. روش جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان می‌تواند تغییر دادن مدل مو باشد. حالتی را انتخاب کنید که در آن موها حجیم‌تر به نظر برسند. این کار در بهبود روحیه شما تاثیر مثبتی دارد.

اصلی‌ترین دلایل ریزش مو پس از زایمان چیست؟

ریزش مو پس از زایمان
ریزش مو پس از زایمان

ریزش مو پس از زایمان به مدت 3 ماه با شدت بیشتری انجام می‌شود، زیرا در این دوره سه‌ماهه تعادل هورمونی بدن برای تغذیه کودک تحت‌تأثیر زیادی قرار می‌گیرد. پس از بارداری بدن برای حمایت از تغذیه کودک سطح هورمون‌های مادر را بالا و پایین می‌کند.
سپس چرخه رشد مو در بدن را مختل می‌شود و موها بیشتر از قبل می‌ریزند. تأثیر تغییرات هورمونی روی ریزش مو به طور آنی رخ نمی‌دهد. بلکه این تأثیر به‌مرورزمان اتفاق می‌افتد.

اما فرایند شروع و پایان آن بین 4 تا 6 ماه طول می‌کشد. از طرفی استرس پس از زایمان ریزش مو در بدن را شدیدتر می‌کند؛ به‌طوری که استرس تقریباً 30 درصد به میزان ریزش مو می‌افزاید.

دلایل دیگر ریزش مو پس از زایمان چیست؟

باوجوداینکه ریزش مو در این دوران به طور موقتی رخ می‌دهد، اما ممکن است برای شما عذاب‌آور باشد. معمولاً موها پس از زایمان به علت تغییرات هورمونی می‌ریزند، اما اگر ریزش موهایتان متوقف نشوند، احتمالاً دلیل اصلی ریزش موضوع دیگری است. دلایل جانبی که ریزش موها را بیشتر می‌کنند، عبارت‌اند از:

پایین‌بودن سطح سلامت بدن

ممکن است برخی از مشکلات در دوران بارداری به سلامت عمومی بدن آسیب بزنند و تغییرات جسمی در مادران خیلی بیشتر از قبل رخ دهند. کاهش ایمنی بدن در برابر بیماری‌های مختلف در دوران بارداری ریزش موی مادران را بیشتر می‌کند.

مشکلات مربوط به تیروئید

اختلالات مربوط به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید که در دوران بارداری رخ می‌دهند، ریزش مو را شدیدتر می‌کنند. البته پزشک‌ها این اختلال را در دوران بارداری به‌راحتی تشخیص نمی‌دهند؛

اما اگر هم‌زمان با ریزش مو علائم یبوست، گرفتگی عضلات و خستگی در بدن مشاهده شوند، پزشک‌ها از طریق آزمایش خون جواب قطعی را ارائه می‌کنند.

فقر آهن در بدن

کمبود آهن در بدن باعث می‌شود سطح گلبول‌های قرمز پایین‌تر بیایند و اکسیژن کافی به بافت‌های بدن منتقل نشود. نرسیدن اکسیژن به فولیکول‌ها، موها را نازک‌ها می‌کند. این مشکل که در بین خانم‌های باردار شایع است، از طریق آزمایش خون به‌راحتی تشخیص داده می‌شود.

آلوپسی آندروژنیک

این عارضه پوستی که با اصطلاح «طاسی الگوی زنانه» شناخته می‌شود، به دلیل طولانی‌شدن بازه زمانی بین ریزش موهای قدیمی و رشد موهای جدید رخ می‌دهد. بهترین کار برای درمان این عارضه مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو است.

التهاب فولیکول‌های مو

برخی مواقع هنگام شانه‌کردن یا آرایش، موها فشرده و فولیکول‌های آن ملتهب می‌شوند. در نتیجه، موها می‌ریزند.

از شامپو و نرم‌کننده حجم دهنده استفاده کنید

شامپوهای حجم دهنده از مواد حاوی پروتئین تهیه می‌شوند. این مواد روی موها می‌نشینند و موها را تقویت می‌کنند. بنابراین، پس از استفاده از شامپوی حجم دهنده، موهایتان ضخیم‌تر به نظر می‌رسند.

پیشنهاد می‌کنیم از هر شامپویی که روی آن عبارت «حجم دهنده» نوشته شده است، استفاده نکنید. زیرا برخی از این شامپوها دارای مواد سنگینی هستند که موها را شل می‌کنند.

اگر موهایتان نازک هستند، از نرم‌کننده‌های فرموله‌شده استفاده کنید؛ مواد سازنده این نرم‌کننده‌ها برای موها عوارضی ایجاد نمی‌کنند.

استفاده از نرم‌کننده روی تمامی قسمت‌های مو و پوست سر صحیح نیست. بهتر است قبل از شستن موهایتان با شامپو، ابتدا انتهای موها را با نرم‌کننده آغشته کنید. سپس آن‌ها را با آب بشویید و در نهایت کار شستشوی بقیه قسمت‌های موهایتان را انجام دهید.

معمولاً در بازار برای موهای نازک شامپو یا نرم‌کننده خاصی وجود ندارد. شناخت یک شامپو یا نرم‌کننده بی‌ضرر برای موها، باتجربه به دست می‌آید. بهتر است در این مورد از مشاور پوست و مو یا فروشنده محصولات بهداشتی سؤال کنید.

16667758545633

یک مدل موی جدید امتحان کنید

اگر زیبایی صورت و موهایتان پس از زایمان برایتان مهم است، مدل موهایتان را تغییر دهید. از آرایشگرتان بخواهید تا موهایتان را طوری آرایش کنند که پُرتر به نظر برسند.

بهتر است یک مدل موی کوتاه‌تر را انتخاب کنید. مدل موی کوتاه علاوه بر اینکه موها را پُرتر نشان می‌دهد، شستشو و مراقبت از موها را آسان‌تر می‌کند. البته این مورد جزو نکات پیشگیری نیست. اما در زیبایی ظاهری موهایتان تأثیر قابل‌توجهی دارد.

سبک زندگی‌تان را پس از زایمان تغییر دهید

اگر بعد از به‌دنیاآمدن فرزندتان به متخصص مامایی مراجعه کنید، آن‌ها سبک زندگی مناسب را به شما ارائه می‌دهند. متخصصان مامایی علاوه بر ارائه نکات پزشکی، به شما درباره تغذیه هم مشاوره می‌دهند.

در حالت کلی باید پس از زایمان از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید. سعی کنید سبد رژیم غذایی‌تان را از موادی که حاوی پروتئین و آهن هستند، بچینید. همچنین از پزشک خود سؤال بپرسید که بهترین ویتامین برای رشد مو پس از بارداری چیست.

به روتین مراقبت از موهایتان اهمیت بدهید

بهترین روش پیشگیری از ریزش مو پس از زایمان این است که برای مدتی به موهایتان استراحت بدهید. بنابراین، آرایش‌های خشن مانند استفاده از دستگاه‌های حرارتی برای تغییر حالت مو را متوقف کنید.

از مدل‌هایی که موهای شما را می‌کشند، به‌شدت خودداری کنید. اگر هنگام آرایش موهایتان را بکشید یا بپیچید، آن‌ها ضعیف می‌شوند و قدرت آن‌ها در برابر تغییرات جسمانی پایین می‌آید.

از طرفی بهتر است شستشوی موهایتان را به‌آرامی انجام دهید و زمانی که آن‌ها را شانه می‌کنید، از یک شانه با دندانه‌های پهن استفاده کنید. اگر قبلاً موهای خیستان را با سشوار خشک می‌کردید، این کار را الآن انجام ندهید و صبر کنید تا به طور طبیعی خشک شوند؛ استفاده زیاد از سشوار، موها را ضعیف می‌کند.

شانه‌کردن هر روز موها و استفاده زیاد از بُرس علاوه بر دوران پس از زایمان، در حالت عادی هم باعث ریزش موها می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم شانه‌کردن موهایتان را بیش از یک‌بار در روز انجام ندهید و از برس‌های باکیفیت استفاده کنید.

غذایتان را کامل بخورید

بهترین راه برای اینکه مطمئن شوید تمامی ویتامین‌های موردنیاز بدنتان را دریافت می‌کنید، این است که در رژیم غذایی‌تان، میوه‌ها، سبزیجات و مواد پروتئینی را قرار دهید. برخی از مواد غذایی که برای رشد مو مفید هستند، عبارت‌اند از:

سبزیجات با برگ‌های تیره (برای تامین ویتامین C و آهن)
سیب‌زمینی شیرین و هویج (برای تأمین بتاکاروتن)
تخم‌مرغ (برای تأمین ویتامین D)
ماهی (برای تأمین اُمگا 3 و منیزیم)

از ویتامین‌ها کمک بگیرید

ویتامین‌ها به‌جای مواد غذایی استفاده نمی‌شوند، بلکه به‌عنوان مکمل رژیم غذایی هستند. مخصوصاً برای بانوانی که به‌تازگی فرزندشان را به دنیا آورده‌اند و برای پرورش فرزندشان نیازمند یک تغذیه مقوی هستند.

اگر برخی از مواد غذایی را مصرف نمی‌کنید یا احساس می‌کنید به‌خاطر مشکلات گوناگون جذب یک ویتامین خاص در بدنتان کم است، با مشورت پزشکتان ویتامین‌های مکمل را مصرف کنید.

سؤالات متداول درباره ریزش مو در تازه مادران

کسب آگاهی درباره ریزش مو پس از تولد فرزند به شما کمک می‌کند نحوه صحیح برخورد با این مشکل را یاد بگیرید. همچنین پاسخ به سؤالات متداول باعث می‌شود تا نگرانی‌هایتان درباره این مسئله کمتر شوند و از مراجعه‌های غیرضروری به پزشک خودداری کنید. پرسش‌های متداول درباره ریزش مو، عبارت‌اند از:

ریزش مو بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟

باوجوداینکه ریزش مو در دوران شیردهی بسیار ناراحت‌کننده است، اما یک مشکل موقتی است. این عارضه حداکثر تا 6 ماه پس از زایمان طول می‌کشد. همچنین باید جای خالی موهایتان حداکثر تا 1 سالگی نوزادتان پُر شوند.

آیا مصرف دارو برای درمان ریزش مو در دوران بارداری و پس از آن مضر است؟

مصرف ویتامین‌های مکمل تحت‌نظر پزشک برای تازه مادران مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مصرف دارویی مانند ماینوکسیدیل باهدف جلوگیری از ریزش مو، برای مادران در دوران بارداری و پس از آن صحیح نیست؛ زیرا مصرف این دارو هم‌زمان با دوران شیردهی تداخل دارد.

نحوه تشخیص ریزش مو پس از تولد فرزند چیست؟

این مشکل فقط از طریق علائم ظاهری مشاهده می‌شود.

آیا ریزش موی مادر سلامتی نوزاد را به خطر می‌اندازد؟

ریزش مو پس از تولد فرزند بخشی از تغییرات جسمی مادر است و سلامتی کودک را تهدید نمی‌کند؛ اما موهایی که می‌ریزند، ممکن است به دست‌وپای نوزاد بپیچند و با قطع گردش خون، سلامتی او را به خطر بیندازند.

البته این اتفاق بسیار نادر است. باوجوداینکه ریزش موی مادر به کودک آسیبی نمی‌زند، اما امکان دارد نشان‌دهنده کمبود یک یا چند ویتامین در بدن باشد. بنابراین، باید برای جبران ویتامین‌های موردنیاز بدن اقدام کنید.

آیا موهای مادر پس از زایمان دوباره رشد می‌کنند؟

بله! عارضه ریزش مو پس از زایمان دائمی نیست. هم‌زمان با ریزش موها، رشد موهای جدید شروع می‌شود. البته ممکن است برای مدت کوتاهی (مخصوصاً در دوران شیردهی) موها نازک‌تر از قبل شوند.

باید چه زمانی برای درمان ریزش موها به پزشک مراجعه کنید؟

اگر ریزش شدید موهایتان 6 ماه پس از زایمان متوقف نشود، برای رفع این مشکل به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. ممکن است ریزش موهایتان به دلایل دیگری مانند کمبود آهن یا بیماری تیروئید مربوط باشند.

آیا ریزش موها در دوران بارداری و پس از آن، مشکلی جدی است؟

این مشکل کاملاً طبیعی است و بروز آن برای سلامتی مادر و فرزند نگرانی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + ده =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید