10 نکته مهم برای پیشگیری از کم‌بینایی

به گزارش آماج کارهای زیادی وجود دارد که می توانید علاوه بر ورزش چشمی برای سلامت چشم خود انجام دهید. برخی نکاتی که می‌تواند به پیشگیری از کم‌بینایی و دیگر مشکلات چشمی کمک کند، عبارتند از

  1. مصرف مواد مغذی: مصرف غذاها و مواد مغذی مانند ماهی، سبزیجات تازه، میوه‌ها و مغزها به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم، می‌تواند به پیشگیری از برخی از مشکلات چشمی و سلامت چشم‌ها کمک کنند. در صورت داشتن غذاهایی حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها ، مواد مغذی و مواد معدنی ، معروف به آنتی اکسیدان ، ممکن است از شرایط جدی چشم جلوگیری شود. شرایط چشمی که ممکن است با یک غذای رژیمی سالم بتوانید از آنها جلوگیری کنید شامل موارد زیر است: آب مروارید، که باعث دید ابری می شود، دژنراسیون ماکولا مربوط به سن، که می تواند بینایی شما را محدود کند، گلوکوم، خشکی چشم و دید ضعیف در شب
  2. استفاده از عینک یا لنز: در صورت نیاز، استفاده از عینک و لنز مطابق با نظر پزشک چشم، می‌تواند به کاهش خستگی چشم، بهبود دید و جلوگیری از پیشرفت کم‌بینایی کمک کند. با استفاده از عینک خاص می‌توانید از خسارت به چشم‌ها ناشی از نور خیره‌کننده محافظت نمایید.در صورتی که علاقمند به استفاده از لنز هستید قبل از مراجعه به چشم پزشک باید نکاتی را در مورد انواع لنزهای طبی بدانید.
  3. تنظیم روشنایی محیط: تنظیم روشنایی محیط کار و زندگی، به پیشگیری از خستگی چشم کمک می‌کند. روشنایی بیش از حد یا کمتر از حد، می‌تواند باعث خستگی چشم شود و به پیشگیری از کم‌بینایی کمک نکند. از نگاه کردن به صفحه تلفن همراه یا رایانه در شرایط نور کم، پرهیز کنید. همچنین در صورت انجام کارهایی که نیاز به تمرکز دارند، مانند خواندن، نوشتن و رانندگی، به میزان کافی استراحت کنید تا خستگی چشم‌هایتان کاهش یابد. فاصله گرفتن از صفحه مطالعه نیز می‌تواند به پیشگیری از خستگی چشم و کم‌بینایی کمک کند.
  4. تمرینات چشمی: تمرینات چشمی روزانه می‌توانند به پیشگیری از کم‌بینایی کمک کنند. این تمرینات شامل حرکات چشم، تمرینات فوکوس و تمرینات چشم پردازی می‌شوند.
  5. استراحت کافی: استراحت کافی برای چشم‌ها بسیار مهم است. نشستن برای طولانی مدت در جلوی صفحه کامپیوتر یا تلویزیون، باعث خستگی چشم می‌شود و به پیشگیری از کم‌بینایی کمک نمی‌کند.
  6. مراجعه به پزشک چشم: مراجعه به چشم پزشک برای چکاپ ویژه چشم، بررسی دوره‌ای سلامت چشم و پیشگیری از مشکلات چشمی مهم است. هر چند سال یکبار، یک معاینه چشم به صورت تخصصی با مراجعه به پزشک انجام دهید، حتی اگر متوجه مشکلی نشده اید! پزشک می‌تواند مشکلات چشمی را در دوران ابتدایی تشخیص دهد و قبل از آنکه مشکلات جدی‌تر شوند، درمان آن‌ها را شروع کند. بسیاری از مردم حتی نمی دانند که بسیاری از بیماری های جدی چشم علائم قابل توجهی ندارند.
  7. استفاده از عینک آفتابی: استفاده از عینک آفتابی با فیلتر UV می‌تواند به پیشگیری از خطرات ناشی از تابش UV  برای چشم‌ها کمک کند. با استفاده از عینک آفتابی پلاریزه که نور UVA و UVB را مسدود می کند، از چشم خود در برابر اشعه UV محافظت می‌کنید.
  8. پرهیز از سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می‌تواند به شدت به چشم‌ها صدمه بزند و باعث بروز مشکلات چشمی مانند کم‌بینایی و آب‌سیاهی شود.
  9. نظافت مناسب چشم‌ها: نظافت مناسب چشم‌ها، به پیشگیری از عفونت‌های چشمی مانند التهاب‌های قرنیه کمک می‌کند. شستن دست‌ها قبل از لمس چشم‌ها، استفاده از منابع شخصی مثل قیچی چشم و عینک و همچنین اجتناب از اشتراک عینک و لنز با دیگران نیز بسیار مهم است.
  10. تاریخچه خانوادگی خود را بدانید: بسیاری از بیماری های چشم ژنتیکی هستند. خود را بهتر بشناسید. اگر به دلیل ابتلا به دیابت یا سابقه خانوادگی بیماری چشم، در معرض خطر بیشتری برای مشکلات چشمی هستید، هر شش ماه تا یک سال به چشم پزشک خود مراجعه کنید

کم‌بینایی

پس می توان نتیجه گرفت که حفظ سلامت کلی بدن، شامل تغذیه مناسب، خواب کافی، ورزش منظم و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط و… می‌تواند در پیشگیری از کم‌بینایی و سایر مشکلات چشمی موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =

آخرین اخبار
آخرین مقالات
لینک های مفید