چین قصد دارد سال آینده تلسکوپی به مدار زمین بفرستد که میدان دید آن ۳۰۰ بار وسیع تر از تلسکوپ هابل است.
به گزارش آماج به نقل از اسپیس، چین در حال آماده سازی یک پروژه بزرگ است که نه تنها برنامه تحقیقاتی نجومی کشور را ارتقا می دهد، بلکه استفاده از مجموعه ایستگاه فضایی کشور را تقویت می کند.
این پروژه عظیم یک فضاپیما به نام«شونتیان»(Xuntian) است که تلسکوپ فضایی تحقیقاتی چین یا تلسکوپ ایستگاه فضایی چینی(CSST) نام دارد.
نام «شونتیان»را می توان به بررسی آسمان ترجمه کرد.
تلسکوپ CSST به اندازه اتوبوس است و یک آینه اصلی با قطر ۲ متر در آن قرار دارد. قرار است سال آینده این تلسکوپ اپتیکی ماورابنفش به فضا پرتاب شود و همراه ایستگاه فضایی تیانگونگ در یک مدار قرار گیرد. بازه ماموریت آن ۱۰ ساله است اما ممکن است وظایف این ابزار فضایی ادامه یابد.
شونتیان طوری طراحی شده تا عملکرد آن فراتر از تلسکوپ فضایی هابل متعلق به ناسا باشد. فضانوردان چینی می توانند گاه به گاه ابزار فضایی بزرگ را بررسی کند که نزدیک ایستگاه فضایی این کشور مدار می زند.
پیش بینی لین شی چیانگ، معاون مدیر آژانس فضایی سرنشین دار چین
لین شی چیانگ، معاون مدیر آژانس فضایی سرنشین دار چین، پیش بینی می کند رصدخانه های شونتیان در مدار زمین به دستاوردهای مهمی در زمینه کیهان شناسی، ماده و انرژی تاریک ، کهکشان راه شیری و همسایه های آن و همچنین فرایندهای تشکیل ستاره و تکامل سیاره های خارج از منظومه شمسی دست یابد.
این ابزار همراه یک موشک لانگ مارچ 5B به فضا سفر می کند. شونتیان می تواند به چشم اندازی پانورامیک با وضوح بالا از جهان دست یابد، به طوریکه وضوح تصاویر آن با تلسکوپ فضایی هابل رقابت می کند.
در هر حال تلسکوپ چینی میدان دیدی ۳۰۰ بار وسیع تر از تلسکوپ هابل خواهد داشت. میدان دید ابزار در حقیقت همان محوطه ای است که یک تلسکوپ می تواند در یک زمان ببیند.