عسل در بهبود زخم‌ها

عسل
عسل

عسل در بهبود زخم‌ها : سالهای بسیاری است که انسان برای درمان زخم‌ها و موارد دیگر از عسل استفاده می‌کند که در اکثر مواقع باعث بهبودی سریع زخم می‌شود.

عسل

عسل
عسل

به گزارش آماج : طب سنتی به ما می‌گوید خواص عسل فوق‌العاده زیاد است و از مشکلات پوست سر گرفته تا درمان سرفه، حتی افزایش انرژی بدن، حساسیت‌ها، آفتاب سوختگی و بهود زخم‌ها به ما کمک می‌کند که در این جا بیشتر در خصوص زخم‌ها صحبت می‌کنیم.

محصولات زیادی از عسل روانه بازار شده است که خواص درمانی بسیار خوبی دارند. برخی از این محصولات را با مواد دیگر نیز ترکیب می‌کنند تا درمان بهتر از قبل انجام شود.

پماد عسل یکی از محصولاتی است که اکنون توسط برندهای فراوانی به فروش می‌رسد و از خواص آن به هیچ عنوان نباید عبور کرد. عده زیادی از کاربران در مورد فواید عسل برای زخم سوال کرده بودند که در این مطلب به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا عسل برای بهتر شدن زخم واقعا مفید است؟

عده‌ای خواص درمانی عسل و محصولات آن مانند پماد عسل را برای درمان قبول ندارند. این در حالی است که خواص درمانی پماد عسل توسط متخصصان کاملا اثبات شده است.

تا کنون افراد زیادی برای مشاوره زخم و درمان زخم‌های پوست به سراغ ما آمده‌اند و پس از معرفی این ماده بی نظیر، می‌توان گفت اکثر مراجعه کنندگان به نتیجه مطلوب رسیده‌اند. آن‌ها حتی استفاده از پماد عسل برای درمان زخم را به دیگران هم توصیه کرده‌اند. اگر شما هم مشکلی در پوستتان مانند زخم‌های مختلف دارید، می‌توانید از این پماد عالی استفاده کنید.

عسل ترکیبات زیستی فعالی را در خود دارد که برای درمان انواع زخم‌ها موثر است. بنابراین طبیعی است که پماد عسلی که مواد تشکیل دهنده دیگری هم برای درمان در آن نهفته است، خواص بیشتری داشته باشد. مجله‌ها و متخصصان خارجی زیادی به این خواص پی برده‌اند و استفاده از عسل را برای درمان زخم در کشورشان تجویز می‌کنند که ایران از دیرباز در این زمینه به خوبی عمل کرده است.

خواص عسل برای بهتر شدن زخم‌‍‌ها

حال نوبت به موشکافی می‌رسد و باید دید دقیقا چه خاصیت‌هایی در پماد عسل وجود دارد که آن را تا این حد برای درمان زخم پرطرفدار کرده است. خواصی که در این بخش از آن‌ها صحبت می‌کنیم، تمام مزایای پماد عسل را شامل نمی‌شود و موارد دیگری هم هستند که روی بسته‌بندی این پمادها درج شده است. همچنین متخصصان به صورت تلفنی یا حضوری، شما را در این زمینه راهنمایی می‌کنند تا درمان زخمتان با سرعت بیشتری انجام پذیرد.

خاصیت اسمزی در عسل

در عسل خاصیت اسمزی مشاهده می‌شود که از زمان قدیم به این موضوع پی برده بودند. متخصصان ما سعی کرده‌اند تا این خاصیت در پماد عسل هم وجود داشته باشد؛ یعنی با استفاده از آن، آب از بافت‌های آسیب دیده بیرون کشیده می‌شود و به روند درمان زخم کمک فراوانی می‌کند. افراد ممکن است از محصولات مشابه در این زمینه یا برندهای دیگر استفاده کنند و نتیجه مطلوب را نگیرند، حال آن که خریداران پماد عسل همگی از خاصیت اسمزی آن رضایت داشته‌اند.

عسل
عسل

در واقع وجود این خاصیت در پماد عسل، جریان لنفاوی را به خوبی تحریک می‌کند و موجب کاهش التهاب در محل زخم می‌شود بنابراین آب از سلول‌های باکتریایی بیرون می‌آید؛ درواقع با این کار گامی مهم را در درمان زخمتان برمی‌دارید زیرا سلول‌های باکتریایی اگر تکثیر شوند، قطعا زخمتان را مراحل بدتری قرار خواهند داد. پس پماد عسل در پیشگیری از این موضوع نقشی مهم دارد.

PH اسیدی در پماد عسل

PH اسیدی در پماد عسل، از دیگر خواص آن است که برای بهبود زخم به روش سریع‌تر و عمیق‌تر کمک می‌کند. میزان این PH در خود عسل چیزی میان ۳٫۲ تا ۴٫۵ است و سعی شده در پماد عسل هم به کار گرفته شود. این یعنی در زمانی که پماد عسل روی زخم قرار گرفته شود، خون بدن شما، اکسیژن آزاد می‌کند و باعث بهتر شدن زخمتان می‌شود.

اثر ضد باکتریایی با پماد عسل

از دیگر مزایای پماد عسل برای درمان زخم، اثر ضد باکتریایی است؛ موردی که شاید در محصولات مشابه هرگز مشاهده نشود. باکتری‌ها علاقه زیادی به رشد و تکثیر در محل زخم دارند و اگر درمانی برای آن صورت نگیرد، شاید تبعاتی برایتان در طولانی مدت داشته باشد. بنابراین با اضافه کردن پماد عسل روی سطح پوستتان، مانع رشد و افزایش تعداد باکتری‌ها می‌شوید و این جا است که از عمیق و بدتر شدن زخمتان جلوگیری کرده‌اید.

عسل برای چه نوع زخم‌هایی مناسب است؟

یکی از سوالاتی که کاربران و افرادی همیشه از ما دارند، این است که پماد عسل را برای چه نوع زخم‌هایی می‌توان به کار برد؟ برخی از آن‌ها با خواص عسل برای زخم‌های گوناگون آشنا هستند، اما از آن جایی که کارکرد پماد عسل تا حدی متفاوت است، این سوال ناخودآگاه در ذهن شکل می‌گیرد.

خبر خوب این است که درصد بالایی از زخم‌های گوناگون را می‌توان با پماد عسل درمان کرد. تمام خواصی که در بالا گفته شد، برای انواع زخم‌ها کاربرد دارند و می‌توان به صورت کلی روی این محصول حساب باز کرد.

عسل
عسل

درمان انواع سوختگی‌ها

در وهله اول باید به نوع سوختگی‌ها اشاره داشت. به عنوان مثال، سوختگی‌هایی که بر اثر آب جوش هستند، درد و زخم شدیدی را روی بدن باقی می‌گذارند و پماد عسل در این مرحله به کمک افراد می‌آید.

زخم‌هایی که درمانشان طول می‌کشد

شاید با برخی زخم‌ها مواجه شده‌اید که با وجود استفاده از راه حل‌های مختلف، بهبود آن‌ها در زمان کوتاهی انجام نمی‌شود. پماد عسل با خواص گفته شده کمک می‌کند این روند سریع‌تر صورت بگیرد.

زخم‎های عفونی مختلف

برخی زخم‌های عفونی مانند مواردی که بر اثر جراحت یا عمل جراحی ایجاد می‌شوند، جدا از دردی که دارند، خیلی دیر درمان می‌شوند. پماد عسل با خواص ضدعفونی کننده و تسریع کننده روند درمان، به شما کمک می‌کند زودتر بهبود یابید.

فعالیت ضد باکتریایی عسل

مطالعات آزمایشگاهی زیادی نشان می‌دهد که عسل دارای اثرات ضد باکتریایی است که با طیف وسیعی از گونه‌های باکتری و قارچ مقابله می‌کند.

به طور کلی فعالیت های ضدباکتریایی عسل یا ناشی از پراکسید هیدروژن و یا متیل گلوکسال است.

خاصیت ضد باکتریایی بیشتر عسل ها به علت وجود پراکسید هیدورژن در آن است که توسط آنزیمی به نام گلوکز اکسیداز که زنبورها به شهد اضافه می‌کنند تولید می‌شود.

اما نکته مهم این است که پراکسید هیدورژن به سرعت توسط آنزیم کاتالاز که در خون و بافت‌ها زخم وجود دارد غیر فعال می‌شود. به همین دلیل باید پانسمان عسل زود به زود عوض شود.

31402pg
تحریک سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص بیولوژیکی عسل که باعث شده است یک تسریع کننده مناسب برای درمان زخم باشد، محرک بودن آن برای سیستم ایمنی بدن است.

شواهد خوبی وجود دارد که عسل دارای فعالیت‌های زیستی است که پاسخ ایمنی بدن را تحریک می‌کند. به این معنا که عسل با تحریک سیستم ایمنی برای سرکوب عفونت‌ها و همچنین تحرکی بافت‌های ترمیم کننده به فرآیند بهبود زخم کمک می‌کند.

فعالیت ضد التهابی عسل

عسل از دیرباز به عنوان یک ماده ضد التهاب مورد استفاده قرار می‌گرفته است به طوری که در بسیاری از نسخه‌های قدیمی از عسل برای درمان آفتاب سوختگی، لکه‌های صورت و همچنین التیام لوزه‌ها و گلو استفاده می‌شده است.

این فعالیت‌های ضد التهابی عسل به ترکیبات فنلی گیاهی موجود در آن نسبت داده می‌شود که در روند بهبود زخم و همچنین جای زخم بسیار موثر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + نه =

آخرین مقالات
لینک های مفید